Субота, 04.05.2024, 00:13
Выход
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 18 » Звіт селищного голови про роботу за звітний період протягом шостого скликання
13:29
Звіт селищного голови про роботу за звітний період протягом шостого скликання

Всі депутати працюють в профільних постійних комісіях,яких при Врадіївській селищній раді створено п’ять.

 За звітний період було проведено 76 засідань постійних депутатських комісій за результатами роботи яких, розглянуто та прийнято 526  рішень на 38 пленарних засіданнях сесій ради шостого скликання.

     До проведення пленарних засідань сесій готуються всі депутати в складі профільних постійних комісій і працівники апарату селищної ради. Постійні комісії селищної ради, попередньо на своїх засіданнях, ретельно розглядають  питання, що виносяться на розгляд ради, готують свої рекомендації та висновки, узгоджують проекти рішень.

За моєю пропозицією з числа депутатів селищної ради депутатами обрано секретаря селищної ради – Шевчук Тетяну Анатоліївну, яка координує роботу депутатського корпусу,  постійних профільнихдепутатськихкомісій,апарату селищної ради та затверджено заступником селищного голови з питань роботи виконавчих органів Поплужного Олексія Миколайовича, який опікується питаннями розвитку селища та його благоустроєм.

Депутатами затверджено Герб та прапор селища Врадіївка,які символізують споконвічне прагнення наших земляків до волі, вказують нате,що наше селище – хліборобський край, розгорнута книга на гербі уособлює розвиток в ньому освіти,лаврові гілки – це дань героїзму не лише наших дідів та прадідів, а й тих молодих людей, які захищають вітчизну сьогодні.

Всі  звернення  та  заяви  громадян,  підприємств,  установ,  організацій  та підприємців   розглядались та по них  вживалися  дієві  заходи в межах компетенції та виходячи  із  можливостей  селищної  ради. На всі звернення надано відповіді, або прийняті відповідні рішення.

Значною залишається кількість виданих довідок про склад сім’ї,  про місце проживання,  про наявність земельних ділянок,  для оформлення субсидій.

При селищній радіпрацює адміністративна комісія, яка розглядає протоколи про адміністративні порушення. За ввесь період було проведено 47 засідань адміністративної  комісії, та винесено 84 постанови.

Основними порушеннями, які розглядала комісія є порушення Правил благоустрою та додержання тиші в населенному пункті та громадських місцях,порушення правил торгівлі в тому числі алкогольними та тютюновими виробами.

Депутатами селищної ради ініційовано проведення  рейдів за участю членів громади спільно з органами міліції з метою забезпечення належного громадського порядку в селищі та безпеки його мешканців. Ця робота ведеться систематично, згідно затверджених селищним головою графіків.

Сьогодні я хочу подякувати всім , хто в свій вільний час виходив на чергування для того щоб  можна було попередити будь – які правопорушення , а можливо й злочини , хочеться щоб така практика продовжувалась і в подальшому.

Робота по наповненню бюджету селищної ради клопітка та щоденна, але вкрай необхідна. Фінансовими питаннями селищної ради опікується її головний бухгалтер Живора Тетяна Анатоліївна, яка організовує роботу централізованої бухгалтерії та співпрацює з землевпорядником Стариченковою Марією  Андріївною в питаннях надходжень до бюджету, які складаються з різного виду податків, переважну частину складає  земельний податок,тому дуже важливим питанням в роботі селищної ради є земельні відносини.

Всього територія Врадіївської селищної ради складає 1800 га. В 2013 році селищною радою замовлено та затверджено нормативно-грошову оцінку земель на її території.

Загальна площа земель сільсько-господарського призначення складає близько 608,41 га., ділянок для здійснення несільгосподарської підприємницької діяльності – 9,96 га,ділянок для обслуговування закладів, установ, організацій та підприємств – 155,8 га.

Плата за землю – одне з основних джерел надходження коштів до селищного бюджету. Зараз проводиться інвентаризація земельних ділянок, виявляються власники та землекористувачі, проводиться робота  з фізичними та юридичними  особами по легалізації їх користування земельними ділянками та оформленню ними правовстановлюючих документів  на них. В цьому питанні суттєву допомогу селищній раді надає створена при районній державній адміністрації комісія з відшко-дування збитків за користування земельними ділянками.

На сьогоднішній день укладено  15 договорів оренди земельних ділянок з юридичними особами та 25- з фізичними.

За період з листопада 2010 року за продаж земель несільськогосподарського призначення до селищного бюджету  надійшло три мільйона   гривень, що значно покращило його фінансову спроможність. Хоча  резерви в цьому напрямі роботи ще є, тому слід їх використовувати.

Всього дохідна частина бюджету селищної ради за ці роки склала 21698,5 тисяч гривень.

Одним із пріоритетних питань роботи селищної ради  являється турбота про те, як виховується  молодь,в яких умовах вона проживає та навчається, особливо це стосується наймолодших мешканців селища – вихованців дошкільних навчальних закладів.

На балансі Врадіївської селищної ради перебуває три дитячих садочки – «Золотий Ключик», «Калинонька» та «Ромашка»,в яких виховується 340 дітей та працює 90 працівників, включаючи педагогічний колектив та обслуговуючий персонал.

ДНЗ «Ромашка» зовсім новий, його лише  трохи більше ніж рік тому введено в експлуатацію після реконструкції. Раніше це було запущене  приміщення, подвір`я якого заросло бур`янами та поросллю молодняка. Селищною радою виготовлено проектно- кошторисну документацію по проведенню реконструкції даного приміщення та проведено саму реконструкцію після чого садочок перетворився на сучасне приміщення з необхідним обладнанням, саме приміщення утеплене, підлога з підігрівом, відпочивають дітки в затишних спальнях на зручних ліжечках,граються на навчаються в світлих ігрових кімнатах, які обладнані всім необхідним,щоб заняття  проходили на належному рівні, на подвір`ї  розташований сучасний ігровий майданчик. Всього на реконструкцію садочка виділено 1 мільйон 334 тисячі, чотириста гривень.

Два інших дошкільних навчальних заклади мають вже солідний вік, тому теж потребували кардинальних змін. Основна проблема – це енергозбереження,газове обладнання,яке тут використовувалось було в аварійному стані, тому його  замінено на нове – сучасне.

Також  замінено електроплити в обох ДНЗ на суму 20 тисяч гривень та котли на суму 58 тисяч гривень.

Селищною радою виготовлено проектно – кошторисні документації «Технічне переоснащення системи теплопостачання шляхом використання теплових насосів для будівлі ДНЗ «Золотий ключик» та «Калинонька» на суму 6 352,4 тисяч гривень та «Капітальний ремонт (санація) будівлі ДНЗ «Золотий ключик", в ДНЗ «Калинонька» ця робота вже виконана підрядником на 50 %, плануються аналогічні роботи в ДНЗ «Золотий Ключик».

Встановлено сучасну огорожу в дитячому садочку «Золотий Ключик», яка прикрашає не лише саме приміщення садочка, а й являється окрасою центральної вулиці селища.

На харчування дітей в дошкільних навчальних закладах за майже п’ять років виділено кошти в сумі 1 266,8 тисяч гривень.

Врадіївська селищна рада являється засновником двох комунальних підприємств КП «Водогін-Врадіївка» та КП «Злагода».

Комунальне підприємство «Водогін – Врадіївка», директором якого являється Сокур Леонід Васильович, займається централізованим водопостачанням селища.

Варто зазначити,що за звітний період кількість абонентів водогону зросла в приватному секторі з 362 до 650, тобто до мережі водогону було підключено 288 житлових будинки, крім того 23 організації,включаючи Врадіївську районну гімназію, Врадіївську загальноосвітню середню школу №3, всі дошкільні навчальні заклади селища  та 12 приватних підприємств,  а також те, що мережу водогону  було розширено за рахунок підключення до неї вулиць Кутузова, Єнгельса,  Шкільна, Визволення, Червоноармійська, Фрунзе.

Хочу відзначити,що якість води в мережі селищного водогону дуже добра та відповідає всім державним стандартам та нормам. Це дуже важливо, а особливо, якщо врахувати те,що аналізи води показують, що в криницях селища вода містить багато різних шкідливих елементів і може використовуватись лише в технічних цілях..

Значно підвищуються технічні можливості мережі водогону з підключенням другої свердловини, що дасть змогу збільшити кількість його абонентів та розширити географію його поширення.

Для розвитку мережі водогону в селищі закупив 1400 метри труби Василь Капацина, також його благодійний фонд придбав глибинний насос для підключення другої свердловини та 700 метрів кабелю .

Комунальне підприємство  «Злагода»,  директором якого являється Кубай Олександр Федорович,займається наданням населенню ринкових та інших послуг ,  благоустроєм селища. Нажаль,у нас немає стаціонарного ринку,де б можна було проводити ринкову діяльність і тому для цих цілей відповідно до рішення сесії селищної ради використовується частина вулиці Героїв Врадіївщини та Олександра Невського.

Комунальне підприємство намагається створити для торгівлі умови, якнайбільш схожі до ринкових, тобто створено ринкові міста,територія, відведена для торгівлі постійно прибирається, взимку розчищається сніг, зроблено ямковий ремонт дороги, забезпечено нічне освітлення.

З підприємцями укладено договори, які забезпечують збереження торгових, тобто робочих місць.

Саме комунальне підприємство було створене в квітні 2011 року на той час до нього від засновника – селищної ради перейшли основні засоби:торговий павільйон (ранковий базар) та трактор Т- 16 М.

За період до сьогоднішнього дня підприємством придбано та використовується в роботі комп’ютер, п’ять газонокосарок,  чотири бензокосарки, дві бензопили, високоріз, розкидач піску,косарка роторна з захистом, комплект електроінструментів, зварювальний апарат, снігоочисна машина. Придбано за рахунок підприємців бувші у використанні колісні трактори МТЗ -80 та ЮМЗ, останній вже зараз готовиться до роботи з різними навісними обладнанням(бульдозер, розкидач) до роботи в зимовий період.  Звичайно наявність техніки збільшує можливості по утриманню селища в належному вигляді, при її допомозі постійно вивозиться сміття,опале листя, виконуються інші види робіт.

На баланс Комунального підприємства «Злагода» передано «Шкільний автобус», який безкоштовно підвозить дітей до загальноосвітніх навчальних закладів селища, адже селище досить велике і багатьом діткам доводиться долати довгий шлях,щоб добратись до школи, особливо потерпають вони коли на вулиці негода,  а з допомогою «Шкільного автобуса» це робиться швидко і зручно. Завдяки наданню із селищного бюджету фінансової підтримки, автобус повністю утримується комунальним підприємством «Злагода», тобто виплачує заробітну плату водію,забезпечує автобус пальним,запасними частинами,тощо.  Відповідно до рішення сесії селищної ради в 2014 році на утримання автобуса з селищного  бюджету було виділено кошти в сумі 25 тисяч гривень,  а в 2015 – 30 тисяч гривень.

Звичайно основною метою створення комунального підприємства «Злагода» було – надання населенню послуг різного виду,включаючи централізований вивіз сміття, але нажаль, на сьогоднішній день це питання ще не вирішено у зв’язку з відсутністю спеціальної техніки, воно залишається відкритим, але вивчаються всі можливості для його якнайшвидшого вирішення.

Благоустрій селища – це основний  напрямок роботи  селищної ради.

Для зручності населення встановлено нові автобусні зупинки,які захищають і від літнього сонця і від опадів та вітру в осінньо- зимовий період та мають сучасний привабливий вигляд. Першу таку зупинку встановив за власні кошти депутат селищної ради , приватний підприємець Олійник Владислав Також замінено старі лавочки на нові – більш зручні та естетичні. Участь у виготовлені тв. Встановленні лавочок в Центральному парку брали учні Врадіївської загальноосвітньої школи №1 під керівництвом свого вчителя Білого Володимира Григоровича .

 В Центральному парку та на вулиці Героїв Врадіївщини встановлено колоритні тинки,які підкреслюють самобутність  українського побуту та говорять про те,що ми намагаємось не забути традицій наших предків і виховуємо в національних традиціях наших дітей, на це ж вказують і лелека, який зручно примостився в гнізді на пагорбі в Центральному парку,чорнобривці,дбайливо висаджені працівниками з благоустрою.

До речі озелененню теж приділяється належна увага,підприємцями було закуплено та висаджено нашими працівниками більше 300 троянд, але переважна більшість їх була викопана нашими ж мешканцями, тому наразі  в оздобленні вулиць переважають ті ж самі чорнобривці.

За звітний період селищною радою придбано та висаджено більше 1000 дерев та кущів .

Ще хочу сказати,те що зараз на виїздах із селища встановлено хрести – обереги,які мають захищати Врадіївчан від негараздів. Виготовлені вони та встановлені силами чоловічої частини апарату селищної ради при допомозі члена виконавчого комітету Шліхаря Олега Володимировича, а придбати ліс на їх виготовлення посприяв Анатолій Антонюк.

Для того,щоб оголошення не клеїлись на парканах  та деревах, встановлено зручні дошки оголошень.

За ініціативи селищної ради розбито сквер та висаджено дерева біля районної гімназії.

Для малечі встановлено дитячі майданчики в зоні відпочинку біля Центрального ставу, в Центральному парку, в районній гімназії, в усіх дошкільних навчальних закладах,на житловому масиві, по всій території встановлено урни для сміття.

Проведена неабияка робота по покращенню стану адресного господарства,адже  це конче потрібно, особливо при зверненні до будь –яких служб, чи тодо  «Швидкої допомоги», чидо  міліції, МНС, тощо.

Ще одним я б сказав болючим питанням залишається благоустрій Центрального сміттєзвалища, звичайно, для цього теж потрібна техніка, пальне,але саме основне – це  розуміння того, що звалище – це джерело інфекцій та різного роду паразитів і розміщувати його прямо на проїжджій частині дороги просто небезпечно.  На звалищі буде порядок тоді, коли всі, хто складують там різні відходи та побутове сміття будуть слідувати правилам розміщення твердих побутових відходів на території Центрального сміттєзвалища,затверджених виконкомом селищної ради. Для проведення робіт на звалищі «ВрадіївськийАвтодор»  надав селищній раді в оренду бульдозер, але,нажаль, зараз немає спеціаліста, який би міг на ньому працювати, тому ми використовуємо бульдозер Врадіївського елеватора, керівником якого являється та є член виконавчого комітету селищної ради Єфімов Олег Петрович.

В питаннях благоустрою селища селищна рада співпрацює з  Врадіївським районним центром зайнятості населення,щомісячно створюються додаткові робочі місця на умовах спів фінансування для того,щоб безробітні громадяни могли отримати робочі місця,  працювати, отримувати заробітну плату  та допомагати утримувати  наше селище таким, яким воно є зараз.

На фінансування оплати праці безробітних громадян, направлених центром зайнятості населення на громадські роботи   селищною радою виділено протягом звітного періоду206,7 тисяч гривень.

Для проведення громадських робіт з благоустрою, соціального обслуговування, підтримання  порядку на території  селищної  ради  також селищна рада співпрацює з пенітенціарною службою,рішенням сесії затверджено перелік робіт суспільно-корисного значення, які виконують громадяни,засуджені до виконання громадських робіт .

Тільки таким шляхом можливо добитись позитивного результату, адже в штатному розписі селищної ради налічується лише чотири робітника з благоустрою, а селище велике, в ньому розташовано Центральний парк,  сім кладовищ та 51 вулиця, протяжність доріг складає 115 км. Тому чотирма чоловіками утримувати порядок дуже важко.

Зі словами вдячності хочу звернутись до мешканців селища,які утримують свої присадибні ділянки та прилеглу до них територію порядку,висаджують квіти та створюють загальну привабливу та мальовничу картину селища, в якому  ростуть та виховуються наші діти та онуки.

Без Вашої підтримки,звичайно було б дуже важко, адже силами небайдужих Врадіївчан було реконструйовано аварійний місток через центральний став,яким навіть страшно було ходити, зараз на його місці стоїть сучасний місточок, який став улюбленим місцем фотосесій нашої молоді  та свідком їх обіцянок вірності,адже тільки на ньому вони закривають на замочок  своє  кохання. Будівництво містка стало можливим за фінансової підтримки підприємців Михайла Сташенка та Валентина Чернявського.

Дуже довго та багато говорилось про спорудження пам’ятного знаку для вшанування загиблих ліквідаторів аварії на Чорнобильськійатомній електростанції та воїнів – учасників бойових дій на території інших держав, але лише за Вашої підтримки такий пам’ятник сьогодні стоїть біля районного Будинку культури, як знак того,що ми не забули тих, хто ціною свого життя зберіг нас від біди. Небайдужими до пам`яті  про своїх земляків виявились приватні підприємці  Валентин Чернявський та Віктор Бреус, які внесли вагомий внесок в те, щоб пам`ятник  мав такий вигляд,  як сьогодні.

Звичайно, неабияке значення  має  для життя селища та його мешканців стан доріг та тротуарів, адже, особливо в осінньо- зимовий період дуже важко пересуватись розбитим шляхом до місця роботи, дитячого садочка, тощо, незалежно від того чи ви йдете пішки чи добираєтесь транспортом,тому це питання теж не залишилось поза увагою.

За звітний період виготовлено проектно-кошторисну документацію та проведено капітальний ремонт доріг по вулицях Маяковського,Шкільна, Горького,Калініна, перехрестя вулиць Калініна – Суворова і частини вулиці Суворова, перехрестя вулиць Фрунзе - Горького, ямковий ремонт доріг по вулицях:

 Чкалова, Олександра Невського,Калініна,Леонова,Орджонікідзе. Всього на ремонт доріг виділено 1078 тисяч гривень.

Врадіївською селищною радою виготовлено проектно-кошторисну документацію та прокладено основну частину тротуару по вулиці Героїв Врадіївщини,який згідно проекту заплановано прокласти аждо залізничного вокзалу, тобто майже до самого початку вулиці Героїв Врадіївщини.

Селищною радою виговленопроектно-кошторисну документацію «Капітальний ремонт тротуарів по вулиці Г.Врадіївщини праворуч від будинку №17 до будинку № 141 та ліворуч по алеї Г.Врадіївщини в смт. ВрадіївкаМиколаївської області»,роботи проводяться, вже оплачено715 , 3тисячі гривень.

Такою ж плиткою встелено алеї в Центральному парку та в зоні відпочинку на березі Центрального ставу,де встановлено дитячий майданчик та побудовано знову ж таки за підтримки та допомоги небайдужих Врадіївчан фонтан. Тротуарну плитку для прокладання її навколо фонтану надав Ханагян Юрій Карапетович, матеріали для стовпів для освітлення зони відпочинку та лавочок  в ній надав благодійний фонд Василя Капацини. Тепер тут охоче відпочивають  і молоді, і літні мешканці нашого селища та його гості. Згодилась і стара тротуарна плитка, яку було знято, адже нею прокладено доріжки в парку та по вулиці Г.Врадіївщини, вона отримала нове життя та знову продовжує служити  врадіївчанам.

Для того щоб селище жило спокійним  та розміреним життям вдень важливе значення має те, як воно освітлене вночі. Саме тому одним із основних завдань стало забезпечення нічного освітлення.З метою економії коштів почали застосовувати багатотарифні електричні лічильники, які рахують електроенергію вночі за пільговим тарифом,який набагато дешевший ніж денний, це дало змогу зекономити кошти в бюджеті та використати їх на розвиток мережі вуличного освітлення. Селищною радою було виготовлено проектно-кошторисну документацію та  побудовано  ліхтарну лінію,яка охопила вулиці Маяковського, Енгельса, Визволення та Орджонікідзе, ця лінія нараховує 67 ліхтарів нічного освітлення.

Далі було виготовлено проектно- кошторисну документацію введено в експлуатацію  лінії вуличного освітлення ще від п’яти  трансформаторних підстанцій, які охоплюють вулиці Садова,Кірова,Радянської Армії,Куйбишева, Орджонікідзе,Богдана Хмельницького,Суворова, Кутузова, Олександра Невського,Червоноармійську, Фрунзе,Пушкіна, Мололодіжну, Чижикова, Первомайську, Гросула, Берліяна, Даші Дяченко загальною протяжністю 14 кілометрів .

Також освітлено Центральний парк  та зону відпочинку на березі Центрального ставу.  На розвиток та реконструкцію вуличного освітлення в селищі виділено 1533,3  тисячі гривень.

Звичайно цього ще не достатньо, але зразу зробити все неможливо ,для цього потрібен час і, звісно, кошти, але і  першого і другого, як завжди,  бракує.  Але, незважаючи на це роботи в цьому напрямі,звичайно,  будуть продовжуватись.

Незважаючи на брак коштів все таки надається матеріальна допомога малозабезпеченим громадянам,всього виділено на надання матеріальної допомоги 33, 6 тисяч гривень.

Не хлібом єдиним живе наше селище, адже хто вміє добре працювати, той повинен і відпочивати достойно.

Селищною радою підтримуються традиційні свята, як державні, так і народні. До них відносяться:День Перемоги, Новорічні та Різдвяні гуляння, Свято «Маланки та Василя», Івана Купала,День селища.

На Дні селища, який святкується в останню суботу вересня підводяться підсумки роботи, звучить своєрідний звіт селищної ради про її роботу протягом року, а також відзначаються кращі односельчани, які мають вагомі досягнення в тій чи іншій сфері діяльності.  Проведення цих свят на даний час можливе теж лише за підтримки приватних підприємців, яким я сьогодні хочу виразити вдячність. Це Лариса Бреус , Ліна Булавко , Галина Афанасьєва , Ніна Опалько , Валерій Янішевський , Валентина Явіца та багато інших.

Не можу   обминути  ситуацію на Сході країни, багато наших земляків сьогодні захищають територіальну цілісність України в зоні антитерористичної операції, селищна рада,її працівники та й всі мешканці селища постійно підтримують їх і матеріально, і морально.

Сесією селищної ради ухвалено рішення про звільнення учасників антитерористичної операції від оплати за харчування їх дітей  в дошкільних навчальних закладах селища. Відповідно до розпорядження селищного голови учасникам АТО (які мають посвідчення) надано матеріальну допомогу на суму 8 000 гривень. Працівниками селищної ради та дитячих дошкільних закладів збирались та відправлялись продовольчі набори,кошти.

Стали традиційними громадські проводи захисників Вітчизни до лав Армії України. Хочу сьогодні подякувати голові громадської організації «Солдатські матері», керівнику організації Червоного Хреста та Червоного Півмісяця в селищі, депутату селищної ради Боровик Тетяні Григорівні,яка постійно опікується питаннями допомоги військовослужбовцям.

Проект рішення виноситься на голосування .  

Переглядів: 745 | Додав: konovalchuk033 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024uCoz