Субота, 04.05.2024, 02:38
Выход
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 18 » Положення про постійні комісії Врадіївської селищної ради
12:12
Положення про постійні комісії Врадіївської селищної ради

 

П О Л О Ж Е Н Н Я

 

про постійні комісії Врадіївської селищної ради VІІ скликання

 

Це Положення відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад» та Регламенту селищної ради визначає функціональну спрямованість та порядок організації роботи постійних комісій селищної ради.

 

Розділ I. Загальні положення  

  1. Постійні комісії ради є органами ради, що обираються з числа її депутатів, для вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до її відання, здійснення контролю за виконанням рішень ради, її виконавчого комітету та власних рекомендацій. Постійні комісії є підзвітними раді та відповідальними перед нею.
  2. Постійні комісії обираються радою на строк її повноважень. Голова та члени постійної комісії обираються на пленарному засіданні ради. Заступник голови та секретар постійної комісії обираються на її засіданні.
  3. Депутат має право протягом терміну повноважень за поданною заявою і рішенням селищної ради переходити в іншу комісію. Пропозиції щодо кандидатур на посаду голів постійних комісій можуть вноситись:

— селищним головою; — постійною комісією; — депутатом. Пропозиції щодо кількості та назв постійних комісій можуть вноситись: — селищним головою; — секретарем селищної ради; — депутатом. Обрання голови комісії з числа кандидатів здійснюється шляхом відкритого голосування у сесійній залі. У разі необхідності можливе переобрання голів комісій мотивованим рішенням ради.

 4. Постійні комісії за дорученням ради або за власною ініціативою попередньо розглядають проекти програм соціально-економічного і культурного розвитку, селищного бюджету, звіти про виконання програм і бюджету, вивчають і готують питання про стан та розвиток відповідних галузей господарського і соціально-культурного будівництва, інші питання, які вносяться на розгляд ради, розробляють проекти рішень ради та готують висновки з цих питань, виступають на сесіях ради з доповідями і співдоповідями.

  1.  Постійні комісії за дорученням ради, селищного голови, секретаря селищної ради або за власною ініціативою вивчають діяльність підзвітних і підконтрольних раді та її виконавчому комітету органів, а також з питань, віднесених до відання ради, підприємств, установ та організацій, їх філіалів і відділень незалежно від форм власності та їх посадових осіб, подають за результатами перевірки рекомендації на розгляд їх керівників, а в необхідних випадках — на розгляд ради або її виконавчого комітету; здійснюють контроль за виконанням рішень ради, її виконавчого комітету та власних рекомендацій. 6. Постійні комісії в питаннях, які належать до їх відання, та в порядку, визначеному законом, мають право отримувати від керівників органів, підприємств, установ та організацій, їх філій і відділень необхідні матеріали і документи. Організація роботи постійної комісії селищної ради покладається на голову комісії.
  2. Голова комісії скликає і веде засідання комісії, дає доручення членам комісії, представляє комісію у відносинах з іншими органами, об’єднаннями громадян, підприємствами, установами, організаціями, а також громадянами, організовує роботу по реалізації висновків і рекомендацій комісії. У разі відсутності голови комісії або неможливості виконувати ним свої повноваження з інших причин його функції здійснює заступник голови комісії або секретар комісії.
  1. Основною формою роботи постійних комісій є засідання, які скликаються та проводяться в міру необхідності, але не менш як один раз у квартал, і є повноважним, якщо в них бере участь не менш як половина від загального складу комісії.
  2. Засідання постійнихкомісійпроводятьсявідкрито і гласно, крім випадків, коли за рішенням постійної комісії проводиться закрите засідання. Депутат селищної ради може брати участь у роботі постійної комісії, до складу якої він не входить, з правом до радчого голосу. Постійна комісія може позбавити такого депутата можливості бути присутнім на засіданні комісії, якщо він своєю поведінкою перешкоджає її роботі. Головуючий на засіданні комісії має право позбавити виступаючого слова після попередження, якщо той виступає не по суті питання або порушує Регламент та норми депутатської етики.
  3.  На кожному засіданні постійної комісії секретарем комісії ведеться протокол, який підписують головуючий на засіданні та секретар комісії. При відсутності секретаря комісії обов’язки щодо ведення і підписання протоколу за рішенням комісії покладаються на одного із членів комісії.
  4. . За результатами вивчення і розгляду питаньпостійнікомісіїготуютьвисновки і рекомендації. Висновки і рекомендаціїпостійнихкомісійприймаютьсябільшістюголосіввідзагального складу комісії і підписуються головою комісії, а в разі його відсутності — заступником голови або секретарем комісії.
  5. Постійна комісія для вивчення питань, підготовки проектів рішень ради може створювати робочі групи із залученням представників громадськості, фахівців, спеціалістів виконавчих органів селищної ради. Питання, що належать до відання кількох постійних комісій, можуть з ініціативи комісій, за дорученням ради, її голови, секретаря розглядатися на спільних засіданнях комісій.

Висновки та рекомендації, прийняті постійними комісіями на їх спільних засіданнях, підписуються головами цих комісій.

  1. На вимогу громадян їм може бути видана копія відповідних рекомендацій та висновків постійних комісій, якщо вони стосуються безпосередньо діяльності територіальної громади або, певним чином, її інтересів.
  2. Рекомендаціїпостійнихкомісійпідлягаютьобов’язковомурозглядупосадовими особами, органами, підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, яким вони адресовані. Про результати розгляду і вжиті заходи повинно бути повідомлено комісіям у встановлений ними строк.
  3.  На засідання постійних комісій можуть бути запрошені представники преси, телебачення. 16. Організаційно-методичне, технічне, інформаційне і матеріальне обслуговування постійних комісій, а також забезпечення їх функціонування здійснює виконавчий комітет селищної ради.
  4. Голова постійної комісії здійснює перспективне (на один рік) планування роботи комісії. План роботи комісії затверджується на засіданні комісії, погоджується селищним головою, доводиться до відома всіх голів постійнихкомісій, виконавчого комітету та виконавчих органівселищної ради.

 

Розділ II. Функціональна спрямованість та основні напрями роботи постійнихкомісій

 

Комісія з питань соціально-економічногорозвитку, планування, фінансів, бюджету.

 

  1. Попередньо розглядає та готує висновки з внесених на затвердження ради поточних та перспективних планів економічного та соціального розвитку селища, цільових програм та звітів про хід і результати виконанняцихпрограм.
  2. Розглядаєпитаннязабезпеченнязбалансованогоекономічного та соціальногорозвиткутериторії, ефективноговикористанняприродних, трудових і фінансовихресурсівмісцевогозначення.
  3. Попередньорозглядаєвнесені на затвердження ради проект бюджету селища, звіти
  4. Розробляє за дорученням ради, селищногоголови, секретаря ради або з власноїініціативипроектирішень ради і пропозиції з питаньплануванняекономічного і соціальногорозвитку селища, бюджетно-фінансовихпитань, розвиткуекономічноїреформи і подаєвисновки.
  5. Попередньорозглядаєпроектирішень з питаньвстановленнямісцевихподатків і зборів та розміриїх ставок у межах, визначених законом.
  6.  Керується в своїйдіяльностівимогами ст.47 Закону України “Про місцевесамоврядування в Україні”, іншими законами в частині, щовідноситься до функціональнихпитанькомісії.
  7. Вирішуєіншіпитання за дорученнямселищноїради.
  • Комісія з питаньземельнихресурсів, соціальногорозвитку селища та охоронинавколишньогосередовища;
  1. Бере участь у підготовці на розгляд ради питань про стан земельнихресурсів, соціальногорозвитку села та охоронинавколишньогосередовища. Готує і вносить на розгляд ради проектирішень та іншіпропозиції з питаньземельнихресурсів.
  2. Веде роботу по виявленнюдодатковихрезервів і можливостейрозвиткуземельнихресурсів, покращеннясоціальногорозвиткуселаищатаохоронинавколишньогосередовища .
  3. Розглядаєспірніпитанняземельних відносин.
  4. Контролюєвирішеннявідповіднодо закону питаньрегулюванняземельнихвідносин, наданнядозволу на використанняприроднихресурсів, готуєрекомендації з цихпитань.
  5. Перевіряє стан справ щодосправляннясплати за землю, реєстраціїсуб’єктів права власності на землю, реєстрації права користування землею і договорів на орендуземлі, вирішенняземельнихспорів у встановленому законом порядку, готує з цього приводу висновки і рекомендаціїкерівникамвідповіднихземлевпоряднихорганів.
  6. Бере участь у підготовціпроектіврішеньселищної ради щодозатвердженнякомплекснихпрограм з екології, охоронинавколишньогосередовища і раціональноговикористанняприроднихресурсів.
  7. Попередньорозглядаєвнесені на розглядселищної ради пропозиціїщодовстановлення ставок земельного податку, розмірів плати за користуванняприродними ресурсами.
  8. Розглядаєпитання про дотримання земельного та природоохоронногозаконодавства на території селища.

  Комісія з питаньохорониздоров’я, освіти, культури, спорту.

  1. Готує і вносить на розгляд ради проектирішень та іншіпропозиції з питаньохорониздоров’я, виховання, освіти, побуту, відпочинку, спорту.
  2. За дорученням ради, селищногоголови, секретаря селищної ради або з власноїініціативирозглядаєпитаннящодоорганізаціїроботизакладівосвіти, охорониздоров’я, культури, фізкультури і спорту, оздоровчихзакладів; готує з цього приводу проектирішень на сесії, довідки, інформації, іншінеобхіднідокументи.
  3. Веде роботу по виявленнюдодатковихпотенціалівстворення умов для розвиткукультури, сприяннювідродженняосередківтрадиційноїнародноїтворчості, національно-культурнихтрадиційнаселення, народнихпромислів і ремесел, готує з приводу цьогосвоївисновки і рекомендації.
  4. Розглядаєпитання про наданнянеповнолітнім, студентам, пенсіонерам та інвалідам права безкоштовного та пільговогокористування закладами культури, фізичноїкультури і спорту, а такожвизначення порядку компенсаціїцим закладам вартостіпослуг.
  5. Готуєрекомендаціїщодоствореннясприятливих умов для занять фізичною культурою та спортом і надсилаєїхкерівникамвідповіднихустанов і організацій.
  6. Сприяєдіяльностідошкільних та позашкільнихнавчально-виховнихзакладів, дитячих, молодіжних та науково — просвітницькихорганізацій.

Комісія з питань проблем сім’ї та молоді і соціальногозахистунаселення.

  1. Готує і вносить на розгляд ради проектирішень та іншіпропозиції з питаньпроблем сім’ї та молоді і соціальногозахистунаселення.
  2. За дорученням ради, селищногоголови, секретаря селищної ради або з власноїініціативирозглядаєпитаннящодоорганізаціїроботиз питань проблем сім’ї та молоді і соціальногозахистунаселення.
  3. Розглядаєпропозиціїщодозабезпеченняпільговихкатегорійнаселеннялікарськимизасобами та виробамимедичногопризначення.
  4. Забезпечує контроль за охороноюпам’ятниківісторії та культури, збереженням та використанням культурного надбання.
  5. Попередньорозглядаєпроектирішеньселищної ради, щостосуютьсяпитаньсоціальногозахистунаселення, вносить своїпропозиції та доповнення.
  6. Вивчає стан виконанняпередбаченихзаконодавством, селищнимипрограмами, заходівщодополіпшення умов життяінвалідів, ветераніввійни та праці, громадян, якіпостраждаливнаслідокЧорнобильськоїкатастрофи, одиноких непрацездатнихгромадянпохилоговіку та іншихсоціально-незахищенихкатегорійнаселення.
  7. Вирішуєіншіпитання за дорученнямселищноїради.

Комісія з питаньдотриманнязаконності, правопорядку, зайнятостінаселення та роботизасобівмасовоїінформації

  1. Бере участь у розробціселищноїпрограмизайнятості, соціальногозахистурізнихгрупнаселеннявідбезробіття, в організаціїїхвиконання.
  2. Бере участь у розробці та розглядаєхідвиконанняселищнихпрогрампрофілактикизлочинності, попередження та захистунаселення і територій селища відможливихнадзвичайнихситуацій та проявівактівтероризму, розвиткудорожньогоруху та йогобезпеки в селищі, вносить пропозиціїщодопокращаннязабезпеченнязаконності, правопорядку, охорони прав, свобод і законнихінтересівгромадян на території селища.
  3. Заслуховуєповідомленнякерівниківслужб і відділів РВ УМВС, головигромадськогоформування з охоронигромадського порядку на території селища.
  4. Розглядаєпитання, пов’язані з виконаннямрішеньселищної ради та виконавчогокомітету, щостосуютьсяохорони правопорядку.
  5. Вивчає та розглядаєпитаннящодовиконаннявимогзаконодавства з розглядузверненьгромадян (на підприємствах, в установах та організаціяхмістанезалежновід форм власності).
  6.  Вивчає питання висвітлення в засобах масової інформації селища проблем, пов’язаних з посиленням боротьби з правопорушеннями, правового всеобучу населення, залучення громадськості щодо зміцнення правопорядку і спільно з представниками засобів масової інформації планує заходи по висвітленню цих проблем.
  7.  Розглядає проекти рішень з бронювання робочих місць, призначених для працевлаштування осіб, які, відповідно до законодавства, потребують соціального захисту і неспроможні конкурувати на ринку праці, на підприємствах, в установах та організаціях міста незалежно від форми власності.
  8. Вирішуєіншіпитання за дорученнямселищноїради.

РОЗДІЛ ІІІ. Внесеннязмін і доповнень до Положення

  1. Зміни і доповнення до Положенняможуть бути внесені за пропозицієюселищногоголови,секретаря селищної ради , постійнихкомісійселищної ради, депутатськихгруп та депутатівселищної ради.

Секретар селищної ради                                       Т.А.Шевчук

Переглядів: 282 | Додав: konovalchuk033 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024uCoz